«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
ПРОТИДІЯ БУЛІНГУ: КОГО І ЗА ЩО МОЖУТЬ ШТРАФУВАТИ

Що таке булінг

«Булінг - це цькування дітей однолітками у дитячих колективах. Це агресивна та свідома поведінка однієї дитини щодо іншої. Від випадкової бійки буллінг відрізняється систематичністю й регулярністю. Жертвами булінгу найчастіше стають діти, які чимось вирізняються серед інших. До прикладу, скромно одягнуті, відмінники в навчанні, не мають дорогих ґаджетів або є представниками іншої раси. Раніше таких дітей називали «білі ворони».
Україна займає 9 місце серед 42 досліджуваних країн за відсотком жертв булінгу серед підлітків. За даними Міністерства внутрішніх справ, у 2017 році з булінгом зіткнулися 67% дітей. У школах нараховувалося трохи більше 3,9 млн дітей, а значить 2,6 млн пережили або були свідками знущань. 40% із них нікому про це не говорили і не зверталися за допомогою, трохи менше половини соромляться говорити про це, а 22% вважають явище нормою.
«Як правило, діти, які страждають від буллінгу, є закритими психологічно. Вони якщо і діляться цим, то тільки з батьками. Батьки повинні звертати увагу на дитину, якщо вона боїться йти в школу, у неї немає друзів, має брудні речі, або дитина сама собі завдає пошкодження», - розповідає заступник міністра юстиції 


«Буллінг - це не просто поодинокі розбірки»
«20% дітей, які цькують інших, не розуміють, що роблять. Часто вони вважають, що просто жартують. Але головна проблема, яка дає булінгу розвиватися - це приховування проблем від батьків. Навіть просто налагодження відносин між батьками і дітьми змінить обсяги проблеми».
Буллінг - це не просто поодинокі розборки в школі. У кінці липня в Одесі 15-річну дівчину жорстоко побили однолітки. Причиною конфлікту між дівчатами став хлопець, який раніше зустрічався з однією з нападниць, а потім почав залицятися до постраждалої.
У минулому році в Чернігові підлітки побили 15-річну дівчину. Обидва відео цих бійок, що потрапили в мережу, отримали резонанс.
«Буллінг сприймається суспільством не як проблема, з якою треба боротися, а як окремі розбірки в школі. Суспільство часто вдає, що не бачить цієї проблеми», - каже керівник проекту «Стоп шкільний терор»

Кого і за що штрафуватимуть
БУЛІНГ (цькування) учасника освітнього процесу тягне за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. це від  850  до  1700  гривень або громадські роботи на строк від двадцятидо сорока годин.

  Діяння, передбачене частиною першою цієї статті, вчинене групою осіб або повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, -

тягне за собою накладення штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. це від 1700 до 3400 гривень  або громадські роботи на строк від сорока дошістдесяти годин.

Діяння, передбачене частиною першою цієї статті, вчинене малолітніми або неповнолітніми особами віком від чотирнадцяти до шістнадцяти років, - тягне за собою накладення штрафу на батьків або осіб, які їх замінюють, від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

це від 850 до 1700 гривень абогромадськіроботи на строк від двадцятидосорокагодин.

Діяння, передбачене частиною другою цієї статті, вчинене малолітньою або неповнолітньою особою віком від чотирнадцяти до шістнадцяти років, - тягне за собою накладення штрафу на батьків або осіб, які їх замінюють, від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. це від 1700 до 3400 гривень  абогромадськіроботи на строк  від сорока до шістдесятигодин.

 

Повідомити про помилкуПереглядів: 89  |  Коментарів: (0)
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 10 днів з дня публікування.