«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Притча про віру в себе

Ця притча – нагадування про те, що єдиного шляху до успіху не існує, і якщо ви ще нічого не досягли, це не означає, що вам потрібно відмовитися від своєї мрії.

“Одного разу чоловік вирішив, що з нього досить цього життя. І він пішов до лісу, щоб востаннє поговорити з Богом. «Боже, – сказав чоловік. – Дай мені привід не здаватися!» «Поглянь навколо, – сказав Бог. – Ти бачиш бамбук і папороть?»

«Так», – відповів чоловік.

«Коли я посадив бамбук і папороть, я подбав про них. Я дав їм сонячне світло і воду. Я захищав їх від буревіїв. Папороть прийнялася добре, її насіння швидко проростало. Але з насіння бамбука не виросло нічого. Однак я не здавався.

На 2-му році папороть ще більш розрослася, ніж раніше, але з насіння бамбука так нічого і не проросло. Однак я не впадав у відчай. На 3-му році бамбук теж не потішив. Я чекав. На 4-му році бамбук так і 

не виріс. Я був терплячим.

На 5-му році з землі з’явився невеликий паросток. Він був набагато меншим, ніж папороть. Проте день за днем він ріс, і протягом 6 місяців бамбукове стебло вигналося вгору на сто метрів.

Він витратив 5 років на корені, які зробили його сильним, а також дали йому те, що йому потрібно, щоб вижити. Я ніколи не давав своїм творінням виклик, з яким вони не могли б впоратися.
Весь цей час ти ріс і боровся. Ти відрощував корені, необхідні для формування стовбура, крони і, згодом, плодів. Ніколи не порівнюй себе з кимось, тому що всі мої творіння мають різні часові рамки, різні терміни дозрівання та різні цілі.

Як папороть відрізняється від бамбука, так і люди відрізняються між собою. Якщо не здаватися, можна піднятися дуже високо, – сказав Бог.

«Як високо піднімуся я?» – запитав чоловік.

«Як високо росте бамбук?» – запитав Бог.

«Якомога вище?» – відповів чоловік.

«Так», – сказав Бог.

Потім чоловік покинув ліс, розуміючи, що Бог ніколи не відмовиться від нього».

Вірте в себе, в свої цілі і в свої мрії!

Повідомити про помилкуПереглядів: 132  |  Коментарів: (0)
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 10 днів з дня публікування.