«    Квітень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Пам’ятка для батьків майбутніх п’ятикласників
1. Проявляйте щирий інтерес до справ дитини, розпитуйте її про все, що відбувається у школі та в жодному разі не відмахуйтесь, якщо вона сама захоче Вам щось розповісти. Навіть коли Ви страшенно зайняті. Якщо ви відмовитесь вислухати дитину, або зробите це формально, щоб якнайшвидше повернутись до своїх справ, наступного разу вона звернеться зі своїми переживаннями до когось іншого і нема жодних гарантій, що ця людина виявиться гідним порадником.
2. У п’ятому класі не змінюйте форму контролю за виконанням дитиною домашніх завдань. В її житті і без того достатньо змін і пов’язаних з ними стресів. Якщо вона звикла, що Ви сидите поруч під час виконання домашньої роботи, посидьте ще хоч один семестр.
3. На початку вересня дізнайтесь розклад уроків та номери кабінетів, де проводяться заняття і кожного вечора нагадуйте дитині її розклад на наступний день.
4. Контактуйте з учителями (заходьте до школи хоча б раз на місяць) та дізнавайтесь від них про успішність та поведінку дитини на різних уроках. Але не сваріть дитину в присутності вчителів та, в жодному разі, не критикуйте вчителів в присутності дитини. Це внесе невиправний дисбаланс у стосунки між ними.
5. Не варто перевантажувати дитину позашкільними заняттями (у секціях та гуртках), але й не можна позбавляти її можливості займатись чимось крім навчання.
6. Особливі зусилля спрямуйте на підтримку спокійної та стабільної атмосфери вдома, щоб дім завжди залишався надійною фортецею, в якій дитина може уберегтися від усіх негараздів.
7. Вірте у Вашу дитину, підтримуйте її та любіть – це найбільше та найголовніше, що Ви можете для неї зробити!
Повідомити про помилкуПереглядів: 283  |  Коментарів: (0)
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 10 днів з дня публікування.